De sportcommissieBoven vlnr:  Ellis, Hendryjetta, Klaas en Meester Gerben
Onder vlnr: Patrick en Herco
 

Sportactiviteiten Datum            
   
   

Sportcommissie


In het voorjaar van 2013 is de sportcommissie van de Christelijke Basisschool de Morgenster opgericht. Doel van deze sportcommissie is ondermeer het coördineren, begeleiden en trainen van sportactiviteiten. De sportcommissie wil primair een faciliterende en ondersteunde rol vervullen die een inspirerende en enthousiastmerende uitwerking heeft op leerlingen en ouders/verzorgers. Het is de bedoeling zoveel mogelijk leerlingen goed voorbereid deel te kunnen laten nemen aan verschillende sportevenementen en daardoor het sport- en spelplezier te vergroten.
 
Als sportcommissie vinden we het belangrijk dat veel aandacht besteedt wordt aan bewegen en sport, vooral omdat is gebleken dat het de motoriek van kinderen bevordert, ze gezonder zijn of worden, ze beter presteren op school, al op jonge leeftijd leren hoe ze met elkaar om moeten gaan en het een uitlaatklep is voor veel emoties als ze sporten.

De visie van de Sportcommissie is: sport is leuk en gezond, het bevordert de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen!
 
Op dit moment wordt door de Morgenster deelgenomen aan de volgende sporten:
o        Bevrijdingsloop;
o        Korfbal;
o        Voetbal;
o        Schaken;
o        Dammen;
o        Tafeltennis;
o        Badminton;
o        Judo/karate;
o        Schaatsen;
o        Sportdag;
o        Zwemvierdaagse;
 
Binnenkort komt er in de centrale hal de 'Wall of Fame', een informatiebord met hierop alle sportactiviteiten. Ook posters en foto’s van de verschillende sportactiviteiten zullen hierop te vinden zijn. Dus houd de 'Wall of Fame' goed in de gaten.

Vragen en/of opnerkingen kunnen gestuurd worden naar: sportcommissiedemorgenster@gmail.com